Oblikovanje in projektiranje

Michelangelo je svoje delo opisal takole: »V vsakem bloku marmorja vidim že končan kip, kot če bi stal pred mano.

Moja naloga je, da samo odstranim stene zapora, v katerem je ukleščen, da ga vidijo tudi drugi. Narava je milijone let oblikovala vrsto različnih kamnin enkratne lepote, ki si zaslužijo posebno pozornost pri obdelavi. Dobro moramo poznati namen in kraj uporabe ter želje uporabnikov, da izberemo najprimernejši material. Včasih naj bi, recimo, kuhinjski pult ostal večno enak, nekdo pa si želi kamen, ki bo z leti pridobival žlahtno patino. Preden izdelamo predmet, ki bo ostal še mnogo, mnogo let, bomo veliko časa posvetili pogovorom z naročnikom, posvetovanju z oblikovalcem ali arhitektom in predvsem izbiri najprimernejšega kamna za določeno obliko in uporabo.

Oblikovanje in pravilna izbira kamna sta naš pristop k uresničevanju vsake vaše zamisli. Zavedamo se te odgovorne naloge, saj bo kamen, ta plemeniti in trajen material, naša dela ponesel daleč v prihodnost. Posebno skrb namenjamo avtentičnim oblikam in uporabi avtohtonih materialov, pri tem pa ne pozabimo na vašo izvirne ideje in nadvse pomembno funkcionalnost izdelka. Ponujamo vam možnosti našega oblikovanja in svetovanja. Skozi skice, modele in vzorce vam bomo slikovito prikazali osnutke, vam oblikovali zasnove izdelkov ali svetovali vašim arhitektom pri izbiri posameznih rešitev. Pri tem bomo skrbno nadzorovali nastanek slehernega detajla na vašem izdelku.
 

https://youtu.be/NbQIHWJPtnY

 

Družinsko podjetje

Družinsko podjetje Brezavšček d.o.o. se je od skromnih začetkov leta 1957 z ljubeznijo do kamna in ustvarjalno strastjo razvilo v vrhunsko kamnoseštvo.

ŽE OD LETA 1957

Z individualnim pristopom in sproščeno komunikacijo bomo, skupaj z vami, poiskali najprimernejše in celovite rešitve za uresničitev vaših želja.