Leta 1957 je Mirko Brezavšček v rojstnem Čepovanu začel obnavljati nagrobne spomenike. S trudom in potrpežljivostjo je, ob podpori očeta, spoznaval veščine kamnoseškega poklica in kmalu postal prepoznaven in iskan mojster.

Leta 1966 je pridobil obrt, ki mu je na široko odprla vrata v svet obdelave kamna.
Dve leti pozneje sta z ženo Marijo začela graditi delavnico v Kromberku pri Novi Gorici in tako postavila temelje družinskega podjetja. Zaposlila sta prve delavce, na njuno neizmerno srečo pa sta se za nadaljevanje tradicije odločila tudi oba sinova Dušan in Marko, ki se jima je kmalu pridružila tudi Markova žena Vesna.

Nova generacija je prispevala nov zagon in v letih od 1986 do 1989 so razširili proizvodne prostore, jih sodobno opremili in izobrazili nove delavce, ter leta 1989 ustanovili podjetje Kamnolast Brezavšček d.o.o. s 17 zaposlenimi. 

V izjemno kratkem času je podjetje postalo znano po vrhunski kakovosti, ustvarjalnosti in odličnem dizajnu, saj smo sodelovali pri vrsti izredno zahtevnih projektov doma in v tujini.

V letih 2009-2012 smo delavnico opremili z dvema CNC strojema in uvedli računalniško tehnologijo tudi na področju zajemanja izmer, oblikovanja in projektiranja.

Danes lahko brez lažne skromnosti rečemo, da se naše podjetje uvršča med najkakovostnejše kamnoseške delavnice v Sloveniji in marsikateri sosednji državi.

Družinsko podjetje

Družinsko podjetje Brezavšček d.o.o. se je od skromnih začetkov leta 1957 z ljubeznijo do kamna in ustvarjalno strastjo razvilo v vrhunsko kamnoseštvo.

ŽE OD LETA 1957

Z individualnim pristopom in sproščeno komunikacijo bomo, skupaj z vami, poiskali najprimernejše in celovite rešitve za uresničitev vaših želja.